BLÅ SPADEN


 

Blå Spaden krukor by Whichford

 
 

Våra handgjorda krukor är drejade i norra Cotswolds av kunniga krukmakare på Whichford Pottery. De tillverkas av lera som kommer från de böljande trakterna i närheten av krukmakeriet och är av absolut högsta kvalitet. Dessutom är de frosttåliga.

 
 
 
 
 
 
_dsc4547_0.jpg
Whichford_04122014-594+copy.jpg
 
 
 
 

Familjen Keeling som driver Whichford Pottery i norra Cotswolds har blivit våra vänner på resan att skapa Blå Spaden. Som nyutexaminerade studenter från Cambridge kom Jim och Dominique Keeling till Shipton on Stour, för att bilda familj och skapa en keramikverkstad i mitten av 70-talet. Och inte vilken som helst, utan en som för vidare traditionell tillverkning av blomkrukor. 

 
 
stockyard.jpg
 
 

På den tiden, när det ena efter det andra företaget som tillverkade krukor i England bommade igen, ansågs deras ambitioner smått galna. Men paret hade en tillgång. Jim hade gått i lära hos A. Harris & Sons i Wrecclesham, Surrey och kunde hantverket. Målet var att skapa ett krukmakeri byggt på engelska traditioner och få det att blomstra i konkurrens med billiga maskintillverkade krukor.

 
 
 
led4528.jpg
 
 
 
 
 

Idag driver paret Whichford Pottery tillsammans med tre av sina fem barn och ett erfaret team, som alla är dedikerade att hålla traditionen vid liv, och inte minst – utveckla hantverket.

 
 
 
 
Whichford_04122014-594+copy.jpg
 
 
 

 
spade.jpg

Blå spaden  /  Örumsvägen 119  /  271 76 Löderup  /  Telefon: +46 (0) 70 288 72 22  
E-post: info@blaspaden.se