BLÅ SPADEN


 

Workwear från Vetra

En arbetsjacka ska se bra ut, vara slitstark och hålla länge. Den ska helst fungera både i trädgården och till vardags. Vi har valt ut en riktig klassiker, den blå jackan från franska VETRA. Det är en jacka som har gjort oss sällskap i många år och som bara inte går att släppa eftersom vi trivs så bra i den.

 
 
_Q0A5175.jpg
 
 
Screenshot 2017-05-31 17.33.16.png

VETRA grundades av Eduardo Beerens i Paris 1927. Redan från starten var mottot att skapa arbetskläder av högsta kvalitet och med bra passform. 

 
 
 

Det finns många händelser från företagets historia som är roliga att berätta. Till exempel att kläder från VETRA användes på filminspelningar förr i tiden. Plaggen var så åtråvärda att de fungerade som betalning till de medverkande när någon lön inte kunde garanteras. Arbetare var stolta över att bära kläder från VETRA eftersom de var kända för sin kvalitet och hållbarhet. I slutet av 60-talet strejkade många och till och med förhandlade om att få arbetskläder från VETRA i sina avtal.

 
 
 
Screenshot 2017-05-31 17.34.06.png
 
 
 

TRÄDGÅRDSJACKA i grovt bomullstyg. Klicka här för att se mer

 
 
 

Idag har VETRA gått från att vara rena arbetskläder till att även bli modeplagg, så som klassiker gärna blir. Vi har sett kreativa människor i den blå jackan på flera platser i världen. VETRA uppdaterar då och då klassiska plagg från arkiven. Några av dem kommer till Blå Spaden i sommar!

 
 

 

Blå spaden  /  Örumsvägen 119  /  271 76 Löderup  /  Telefon: +46 (0) 70 288 72 22  
E-post: info@blaspaden.se

 
 
instagram4.jpg