BLÅ SPADEN


Blå spaden.
 Något för alla trädgårdsälskare. 

 

Nu tar vi första spadtaget till en ny upplevelse på vårt älskade Österlen. Blå Spaden är en plats där vi vill dela vår passion för hantverk, hållbarhet och livet i trädgården och köket.

 
 
4N5A4821.jpg
 
 

Vi börjar med att låta växter, frön, krukor, trädgårdsredskap och arbetskläder flytta in i växthuset på Blå Spaden. Allt noga utvalt för att kunna njutas av och användas i många år.

 
 
 
_M4A1643 3.jpg
 
 
 
_M4A2042 3.jpg
 
 
 

Vi har rest runt i Skottland, Wales och England för att få tag i växtsorter som du inte hittar någon annanstans. Favoriterna som vi tagit med hem är ormbunkar, murgröna och doftpelargoner. I år har vi också en begränsad kollektion fröer med sällsynta luktärter.

 
 
 
_M4A1670 1.jpg
 
 
_M4A1604.jpg
4N5A9884.jpg
 
 
 

Människorna vi har lärt känna på vägen för att skapa Blå Spaden är skickliga hantverkare och företagare som får utrotningshotad kunskap att blomstra. De är precis som vi mycket noga när det gäller detaljer. Våra krukor drejas för hand, oftast på drejskiva och i hållbara material. Våra större terrakottakrukor tar fyra veckor att tillverka och håller i generationer om vi tar hand om dem.

 
 
 
 
 
 

Blå Spaden inspireras av plantskolor som Smeaton Nursery Gardens, Binnys Plant, Woottens of Wenhaston och inte minst Petersham Nurseries. På Österlen är våra favoriter Åbergs Trädgård & Café, Rosenhagens Plantskolor, Ystad Plantskola och nyligen upptäckte vi Ullstorps Gardencenter.

 
 
 
 

Välkommen att titta in hos oss i sommar! Följ Blå Spaden på Facebook och Instagram för trädgårdsinspiration, tips och inbjudningar.

 
 

Örumsvägen 119, 271 76 Löderup, +46 ( 0 ) 70 288 72 22
 info@blaspaden.se