BLÅ SPADEN

 


Murgrönor & ormbunkar

Vår nyfunna vänskap med en svårflirtad engelsk plantskola har även resulterat i ett unikt sortiment av murgrönor och ormbunkar. Vi tycker mycket om dessa gröna stöttepelare i trädgården, som ser trevliga ut var man än placerar dem. Och det känns fantastiskt att få dela med oss av dessa svåråtkomliga växter från England till alla trädgårdsintresserade på Österlen.

 
 

 
Unknown.jpeg

Hedera Helix 'Conglomerata'

Bladen är trelobade med markerad mittlob, mellanstora och mörkt gröna. Långsamväxande och uppåtsträvande. Intressant i kruka. Halvskugga.

Unknown.jpeg

Hedera Helix 'Maple Leaf'

Bladen är djupt femlobade, mellanstora, mörkt gröna och glansiga. Formen påminner mycket om ett lönnlöv. Snabbväxande klättrare. Skugga-sol.

h-h-pink-c2005-08-17_103256.jpg

Hedera Helix 'Pink´n Curly'

Bladen är vågiga. Dess krusade bladkant gör att undersidans dovt rosaröda färgskifning framträder. Marktäckande alt. hängande. Halvskugga. 

Unknown.jpeg

Hedera Helix 'Very Merry'

Bladen är mellanstora och äggformade med vågig bladyta och ljusa nerver. Uppåtsträvande växtsätt. Långsamväxande. Intressant i kruka. Halvskugga.

Unknown-2.jpeg

Onoclea sensibilis

Småbladen är klargröna, mjukt flikade och sitter parbladigt längs med långa rödgröna skaft. 100-150 cm hög. Kruka eller friland. Trivs i fuktig jord. Halvskugga-skugga.

Unknown-4.jpeg

Dryopteris drilitata

Småbladen är flikade, ojämt parbladiga och sitter längs med grönbrunt skaft. 80-120 cm hög. Kruka eller friland. Halvskugga-skugga.

Unknown-1.jpeg

Hedera Helix 'Duckfoot'

Bladen är trelobade med markerad mittlob, små med mellangrön färgskiftning. Formen påminner mycket passande om en ankfot. Långsamväxande med ett kompakt växtsätt. Makrktäckande alt. hängande. Passar bra i kruka. Skugga-sol.

Unknown-2.jpeg

Hedera Helix 'Melanie'

Bladen är vågiga med krusad, röd bladkant. En intressant skönhet som påminner om den krusbladiga persiljan. Mycket långsamväxande marktäckare. Passar bra i större kruka. Skugga-sol.

h-h-romanze2005-08-17_10312.jpg

Hedera Helix 'Romanze'

Bladen är vågiga och något ojämna. Äppelgröna färgskiftningar och röda nerver. Marktäckande alt. hängande. Sol.

Unknown-1.jpeg

Asplenium trichomanes

Småbladen är ovala, klargröna och sitter parbladigt längs med det purpurfärgade skaftet. 5-15 cm hög. Kruka eller friland. Halvskugga-skugga.

thumb_180_plant_hedera_helix___peter_pan___1_91.jpg

Hedera Helix 'Peter Pan'

Bladen är trelobade, rundade och små med tydliga nerver. Växtens vågiga bladyta skapar ett intressant uttryck. Mycket långsamväxande klättrare. Passar bra i kruka. Halvskugga.

8170-Spetchley-Ivy.jpg

Hedera Helix 'Spetchley

Bladen är femlobade och små med markerad mittlob. De juvenila bladen skiftar i mörkt grönt och lime, medan de adulta förblir mörkgröna. Mycket långsamväxande och lågväxande. Passar bra i kruka. Halvskugga. 

Unknown.jpeg

Athyrium filix-femina 'Frizelliae'

Småbladen är friskt gröna, solfjäderformade och sitter strödda på skirt skaft. De små bladen skapar illusionen av ett grönt pärlhalsband. 30-40 cm hög. Passar utmärkt i kruka. Halvskugga-skugga.

Unknown-3.jpeg

Dryopteris filix-mas 'Linearis'

Småbladen är flikade, något krusade och sitter längs med gröna, gracila skaft. 45-60 cm hög. Kruka eller friland. Halvskugga-skugga.

 

Örumsvägen 119, 271 76 Löderup, +46 ( 0 ) 70 288 72 22
 info@blaspaden.se