BLÅ SPADEN

BS-doftpelargoner-170701_low.jpg
 


Pelargoner, massor av
doftpelargoner

Under en av våra inspirationsresor till trädgårdar och plantskolor på den engelska landsbygden, snavade vi över platsen där regnbågen slutar. Ett hav av doftpelargoner mötte oss när vi steg in i det första växthuset. Vi hade hittat världens största samling pelargoner med över tvåtusen sorter.

Så klart vill vi få med oss några pelargoner hem. Men den svårflirtade plantskolan var inte intresserad av att sälja. De hade redan kunder så att det räckte. Kunderna var de exklusivaste trädgårdsbutikerna i Storbritannien, som måste lägga sina order ett år i förväg för att vara säkra på att få en leverans. 

Men vi gav inte upp. Vi reste tillbaka och berättade om vår passion för doftpelargoner. Vi lärde känna varandra och till slut nämnde någon att de hade en kund i Ryssland. Kanske skulle det gå med en mindre order till Sverige, under förutsättning att vi beställde minst ett år i förväg. Och nu är den här. Vår första leverans av engelska doftpelargoner.
Välkommen in i växthuset!

 
 

 
Candy Dancer.jpg

'Candy Dancer'

(Doftpelargon-Gruppen)

Rosdoft. Ljust rosa blom med ceriserosa ränder. Bladen är friskt gröna, djupt finflikade med tandade kante. Kraftfull växt.

Pris: 55:-

lavender lindy copy.jpeg

'Lavender Lindy'

(Doftpelargon-Gruppen)

Tydlig lavendeldoft. Små lila blommor på långa stänglar. Bladen är grågröna, trelobade och släta. Kompakt och buskigt växtsätt. 

Pris: 55:-

golden clorindacopy.jpg

'Golden Clorinda'

(Doftpelargon-Gruppen)

Doft av ceder. Intensivt sericerosa blommor. Bladen skiftar i friskt grönt och guldgula nyanser, djupt flikade med mjukt tandad kant. Buskigt växtsätt.

Pris: 55:-

Unknown-1.jpeg

'Candy Dancer'

(Doftpelargon-Gruppen)

Rosdoft. Ljust rosa blom med cerise ögonfransar. Bladen är djupt tandade. Kraftfull växt.

Pris: 55:-

Graveolens Bontrosai.jpg

'Gravolens Bontrosai'

(Doftpelargon-Gruppen)

Rosdoft. Ljust rosa blommor. Bladen är djupgröna, kraftigt krusade. Dess form och växtsätt påminner om ett bonsaiträd och härleder växtens namn.

Pris: 110:-

islington peppermint copy.jpg

'Islington Pepermint'

(Doftpelargon-Gruppen)

Doft av pepparmint. Blommorna är tvåfärgade. De övre kronbladen mörkt röda och de nedre vita. Bladen är friskt gröna, trelobade med tydliga nerver. Lågväxande.

Pris: 110:-

Citronella copy.jpg

 'Citronella'

(Doftpelargon-Gruppen)

Påtaglig citrusdoft. Ljust rosa blom med ceriserosa ränder. Bladen är djupt flikiga med tydliga nerver. Buskigt växtsätt.

Pris: 55:-

Unknown.jpeg

 'Fragrant Frosty' 

(Doftpelargon-Gruppen)

Citrusdoft. Vita / ljust rosa yppiga blommor med mörka ögon. Bladen är friskt gröna med cremevit, frostad bladkant, djupt flikade. Buskigt växtsätt.

Pris: 110:-

Unknown.jpeg

'Fair Ellen' 

(Doftpelargon-Gruppen)

Mandeldoft. Rosa blom med ceriserosa ögon. Bladen är friskt gröna, ekbladsformade med mörka tydliga nerver. Kompakt växtsätt.

Pris: 55:-

aldwick cinn .jpg

'Ardwick Cinnamon'

Pelargonium 'Aldwick Cinnamon'

(Doftpelargon-Gruppen)

Mustig kaneldoft. Vita skyar på långa stänglar. Bladen är grågröna, djupt flikade med krusade kanter, små och mjuka. Kompakt växtsätt.

Pris: 55:-

Unknown.jpeg

'Denticulatum'

(Doftpelargon-Gruppen)

Stark geraniumdoft. Små rosa blommor med mörka ögon. Bladen är friskt gröna, ormbunkslika, djupt flikade med tandad kant och något klibbiga. Kraftfull växt.

Pris 110:-

Filicifolium.jpg

'Fillicifolium' 

(Doftpelargon-Gruppen)

Doft av balsam. Vederkvickande förnimelse. Ljust rosa blom med ceriserosa ögon. Bladen är friskt gröna, ormbunkslika, djupt flikade med tandad kant. Buskigt växtsätt. 

Pris 55:-

'Torrento'

'Variegated Fragrans'

4N5A1013.jpg

'Tomentosum'

'Royal Oak'

'Peters Luck'

'Old spice'

'Lemon kiss'

 
 
 

Örumsvägen 119, 271 76 Löderup, +46 ( 0 ) 70 288 72 22
 info@blaspaden.se